Free shipping above € 50,-
Free returns
Secured payments IDEAL, Paypal, Klarna or Creditcard
NZA New Zealand Auckland

Sustainability

Sociale compliance

New Zealand Auckland streeft ernaar om alle werknemers in de hele waardeketen veilige, gezonde en eerlijke arbeidsomstandigheden te kunnen bieden. Dit is vastgelegd in de NZA-Gedragscode. 

In 2023 werd New Zealand Auckland een trots lid van het Amfori Business Social Compliance Initiative (BSCI). Amfori BSCI is een initiatief voor bedrijven die actief zijn in wereldwijde toeleveringsketens om de veiligheid en eerlijkheid van werkprocessen te verbeteren. 

Dit lidmaatschap stelt New Zealand Auckland in staat om zijn impact op aspecten die opgenomen zijn in de Gedragscode, zoals werkuren en lonen, in kaart te brengen, te monitoren en voortdurend te verbeteren.

De NZA Gedragscode is gebaseerd op de Gedragscode van Amfori BSCI. 

Toeleveringsketen

Om leveranciers te monitoren, is het van groot belang om transparantie te creëren in de toeleveringsketen. 

New Zealand Auckland is er trots op een compleet inzicht te hebben in zijn belangrijkste leveranciers en fabrieken. Dit zijn de fabrieken die de eindproducten produceren. Met de hulp van de ICSR Voucher van MVO Nederland heeft New Zealand Auckland dit bereikt. 

New Zealand Auckland werkt voortdurend aan het verder in kaart brengen van de toeleveringsketen en aan een volledige transparantie van de toeleveringsketen.

New Zealand Auckland heeft een onboardingsproces voor fabrieken gecreëerd om ervoor te zorgen dat nieuwe fabrieken, op elk niveau van de toeleveringsketen, geaudit worden voordat overgegaan wordt tot productie voor New Zealand Auckland. 

Live Ocean Foundation

NZA belichaamt de geest van de inheemse wildernis en ongeëvenaarde landschappen, die dienst doen als baken voor de schoonheid en diversiteit van Nieuw-Zeeland. 

Om de natuur en wildernis te helpen herstellen en beschermen, doneren we jaarlijks een deel van onze inkomsten uit onze parfumverkoop aan de Live Ocean Foundation.

De Live Ocean Foundation werkt samen met uitzonderlijke Nieuw-Zeelandse wetenschappers, innovators en communicatoren om de acties voor een gezonde oceaan op te schalen. Ze maken gebruik van de kracht van sport om hun inzichten en ambitie voor een gezonde oceaan voor het voetlicht van het wereldtoneel te brengen. 

Bezoek de Live Ocean website om meer te weten te komen over de projecten van de Live Ocean Foundation of om zelf een schenking te doen. 

Duurzamere materialen

New Zealand Auckland heeft zich als doel gesteld om het gebruik van duurzamere materialen jaarlijks met 10% te verhogen. Hieronder vindt u een overzicht van de materialen die als duurzamer beschouwd worden. 

Biologisch katoen

Biologische katoenvezels bevatten geen giftige pesticiden of chemische meststoffen. De teelt van biologisch katoen helpt de bodemkwaliteit verbeteren, waterverontreiniging voorkomen en biodiversiteit behouden. 

Gerecycled katoen

Gerecycled katoen wordt geproduceerd uit pre- en post-consumer of postindustrieel afvalmateriaal. Het gebruik van gerecycled katoen levert besparingen op van grondstoffen, water, chemicaliën en energieverbruik en is daarom een geweldige manier om de impact op het milieu te beperken.

Gerecyclede kunststoffen

Gerecyclede kunststoffen, zoals polyester en nylon, worden geproduceerd uit post-consumer of postindustriële afvalmaterialen, zoals PET-plastic flessen en kleding; materiaal dat anders naar de stortplaats gegaan zou zijn. Dit voorkomt verdere winning van niet-hernieuwbare grondstoffen. Door afgedankte grondstoffen een nieuw leven te geven, sparen we grondstoffen, water, chemicaliën en energie. 

Linnen

Linnen is een natuurlijke vezel met een lagere impact op het milieu dan andere vezels. Het vlas heeft minder water nodig en vereist geen pesticides om te groeien. Kledingstukken die gemaakt worden met deze vezels zijn ademend en absorberend, maar ook zeer sterk en duurzaam. 

Tencel Lyocell

Lyocell-vezels zijn afkomstig van duurzame houtbronnen en worden geoogst uit gecertificeerde en gecontroleerde bronnen met behulp van een gesloten productieproces. Hierbij wordt houtpulp omgezet in cellulosevezels met een hoge grondstoffenefficiëntie en een lage impact op het milieu. Alle producten gemaakt uit Tencel Lyocell beschikken over een geldige Lenzing-certificering.

Gerecyclede wol

Gerecyclede wol wordt gemaakt van bestaande materialen die hergebruikt worden om grondstoffen te sparen. Door afgedankte grondstoffen een nieuw leven te geven, sparen we grondstoffen, water, chemicaliën en energie.

Leer van medaille-kwaliteit volgens de Leather Working Group

Het auditproces van LWG wordt gebruikt om de ecologische prestaties van leerproducenten te beoordelen. De medailleniveaus werden vastgesteld op basis van de best practices in de sector, om uitzonderlijke milieu-initiatieven te erkennen en belonen. Bij een GOLD-evaluatie werd de fabrikant geaudit en behaalde hij de minimumscore (85%) voor een gouden medaille, de hoogste LWG-beoordeling. 

Clevercare

Clevercare is een waslabelsysteem dat ontwikkeld werd door de International Association for Textile Care Labelling (GINETEX) om consumenten vereenvoudigde wasinstructies voor textielproducten te bieden. De Clevercare labels bevatten meestal een symbool met een zwarte driehoek, een uitroepteken en een QR-code. Door de QR-code te scannen met een smartphone of de Clevercare-website te bezoeken, krijgen consumenten informatie over hoe ze op een milieuvriendelijkere manier hun kleding kunnen verzorgen, bijvoorbeeld door op lagere temperaturen te wassen, milieuvriendelijke wasmiddelen te gebruiken en door drogen in een wasdroger te vermijden. Het doel van Clevercare is om duurzame en verantwoordelijke kledingverzorgingspraktijken te bevorderen en de impact op het milieu te beperken.